Choď na obsah Choď na menu
 


Zemiakový chlieb

23. 9. 2018

20180923_214001.jpg

Ingrediencie:

  • 1 kg hladká múka
  • 600 g zemiaky
  • 650 ml vlažná voda
  • 42 g droždie
  • mladá cibuľka
  • soľ
  • korenie
  • rasca
  • olivový olej

Postup:

Zemiaky si uvaríme v šupke a očistíme. V miske si zmiešame hladkú múku, nastrúhané uvarené zemiaky, nakrájanú mladú cibuľku, droždie, rascu, soľ, cukor, korenie, olivový olej a vymesime. Necháme vykusnúť cca 1 až 1 a pól hodiny. Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve polovice a s múkou vypracujeme na bochníky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme cca 30 minút podkysnúť. Pečieme na 230 °C - 30 minút a potom na 250 °C - 15 minút. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Recept

(Maria, 23. 9. 2018 23:38)

Mnamky naozaj krasny chlebik

Re: Recept

(Nora, 24. 9. 2018 21:46)

A koľko toho olivového oleja? Aspoň približne...

Re: Re: Recept

(Admin, 24. 9. 2018 22:26)

3 PL

Re: Re: Re: Recept

(Nora, 26. 9. 2018 8:22)

Vďaka

Recept

(Robert, 26. 9. 2018 6:36)

Chlebík je výborný určite odporúčam

recept

(Vierka, 24. 9. 2018 18:21)

Dnes som robila a je skutočne skvelý.

recept

(Sláva, 24. 9. 2018 18:21)

Bombastický chlieb

Recept

(Ema, 23. 9. 2018 23:40)

Vyzera chutne velmi a pekne vypada naozaj. Zajtra si ho vyskusam aj ja doma

recept

(Kaja, 23. 9. 2018 23:39)

Pisem si receptik dakujem

recept

(Petra, 23. 9. 2018 23:39)

Jooj domaci chlebik uplne citim tu vonu ako voniaaa v celom domee urcite jeee vyborny