Choď na obsah Choď na menu
 


Zemiakový chlieb

20180923_214001.jpg

Ingrediencie:

  • 1 kg hladká múka
  • 600 g zemiaky
  • 650 ml vlažná voda
  • 42 g droždie
  • mladá cibuľka
  • soľ
  • korenie
  • rasca
  • olivový olej

Postup:

Zemiaky si uvaríme v šupke a očistíme. V miske si zmiešame hladkú múku, nastrúhané uvarené zemiaky, nakrájanú mladú cibuľku, droždie, rascu, soľ, cukor, korenie, olivový olej a vymesime. Necháme vykusnúť cca 1 až 1 a pól hodiny. Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve polovice a s múkou vypracujeme na bochníky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme cca 30 minút podkysnúť. Pečieme na 230 °C - 30 minút a potom na 250 °C - 15 minút. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Maria - Recept

Mnamky naozaj krasny chlebik

Nora - Re: Recept

A koľko toho olivového oleja? Aspoň približne...

Admin - Re: Re: Recept

3 PL

Nora - Re: Re: Re: Recept

Vďaka

Robert - Recept

Chlebík je výborný určite odporúčam

Vierka - recept

Dnes som robila a je skutočne skvelý.

Sláva - recept

Bombastický chlieb

Ema - Recept

Vyzera chutne velmi a pekne vypada naozaj. Zajtra si ho vyskusam aj ja doma

Kaja - recept

Pisem si receptik dakujem

Petra - recept

Jooj domaci chlebik uplne citim tu vonu ako voniaaa v celom domee urcite jeee vyborny

 

Mail list


Archív

Kalendár
<< august >>
<< 2019 >>
Po Ut St Št Pia So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31