Choď na obsah Choď na menu
 


Spaghetti bolognese

3. 10. 2018

20181002_221650.jpg

Ingrediencie:

  • 500 g bravčové alebo hovädzie mleté mäso
  • 100 g mrkva, petržlen
  • 1 ks cibuľa
  • 1 strúčik cesnak
  • 400 g drvené paradajly
  • 1 dcl červené víno
  • 300 g spaghetti
  • 150 g parmezán
  • 2 ks bobkový list
  • Čerstvá bazalka
  • Tymián
  • Mletá sladká paprika
  • Olivový olej
  • Korenie
  • Rasca
  • Soľ

Postup:

Na malé kocky nakrájame mrkvu a petržlen. Orestujeme na olivovom oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražíme. Pridáme mleté mäso a poopekáme ho. Okoreníme, osolíme, pridáme bobkový list, mletú sladkú papriku, rascu, tymián, drvené paradajky a podlejeme červeným vínom. Varíme kým nám zelenina a mäso nezmäkne. Popríde ak by sa červené víno vyparilo, podlejeme kuracím alebo hovädzím vývarom. Spaghetti uvaríme v osolenej vode. Precedíme a zľahka premiešame na panvici s olivovým olejom, bazalkou a soľou. Pri servírovaní použijeme parmezán.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Recept

(Silvinka, 4. 10. 2018 12:24)

Jeejj uzasny recept dnes vyskusam

Recept

(Vlastka, 4. 10. 2018 12:24)

Mnaamm dakujem za recept