Choď na obsah Choď na menu
 


Kuracia paella

photostudio_1536783029630.jpg

Ingrediencie:

Mäso:

  • 2 ks kuracie stehná
  • 1 ks cibuľa
  • 4 strúčiky cesnak
  • 400 g lúpané paradajky v konzerve
  • mletá červená paprika
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • bobkový list
  • kurací vývar

Rizoto:

  • 300 g ryža Arborio
  • 1 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • 3 dcl biele víno
  • olivový olej
  • kurací vývar
  • soľ
  • korenie

Ostatné:

  • 80 g hrášok
  • 50 g parmezán
  • 70 g maslo
  • 70 g paprika červená
  • 1/2 ks citrón

Postup:

Mäso:

Kuracie stehná osolíme a opečieme na panvici. Nakrájame si cibuľu a cesnak a spolu so stehnami orestujeme. Pridáme bobkový list, mletú sladkú papriku a lúpané paradajky v konzerve. Okoreníme, osolíme a podlejeme kuracím vývarom a varíme až kým nie sú kuracie stehná hotové. 

Rizoto: 

Cibuľu aj cesnak si nakrájame najemno a cibuľu orestujeme na olivovom oleji. Pridáme cesnak, ryžu a trochu popražíme. Podlejeme vínom. Postupne podlievame kuracím vývarom a varíme až kým nie je ryža uvarená do chrumkava (al dente). Nakrájame si červenú papriku. Mäso si vychladnuté oberieme od kosti a nasekáme ho. Spolu s červenou paprikou a hráškom ho pridáme k ryži, ktorú postupne zalievame omáčkou z mäsa. Do rizota pridáme parmezán, maslo na zjemnenie a šťavu s citróna a varíme na miernom ohni. Dochutíme soľou a korením. Servírovať ho môžeme ozdobené s pažítkou. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Greta - Re: Recept

Dnes som mala na obed dakujem za recept vyborne

Petra - Re: Recept

Hotova pochutka

 

Mail list


Archív

Kalendár
<< jún >>
<< 2019 >>
Po Ut St Št Pia So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30