Choď na obsah Choď na menu
 


Kačacie prsia s nadstavovanou kašou a omáčkou z mladej cibuľku

28. 9. 2018

20180927_220548.jpg

Ingrediencie: 

Nadstavovaná kaša:

  • 700 g zemiaky
  • 150 g jačmené krupky
  • 70 g maslo
  • 1 dcl mlieko
  • 1 strúčik cesnak
  • majoránka
  • soľ

Omáčka z mladej cibuľky:

  • 130 g mladá cibuľka
  • 3 dcl smotana na šľahanie
  • 1 dcl mlieko
  • 1 strúčik cesnak
  • 50 g maslo
  • korenie
  • soľ

Kačacie prsia:

  • 500 g kačacie prsia
  • soľ
  • maslo

Postup:

Nadstavovaná kaša:

Uvaríme si jačmené krupky. Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme. Scedíme a vyšľaháme. Pridáme maslo, mlieko, jačmené krupky, majoránku, nastrúhaný cesnak, soľ a vyšľaháme. 

Omáčka z mladej cibuľky:

V hrnci si rozpustíme maslo. Pridáme nakrájaný cesnak a orestujeme. Pridáme nakrájanú mladú cibuľku, soľ, korenie a premiešame. Zalejeme smotanou a mliekom a privedieme do varu. Uvarenú omáčku rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.

Kačacie prsia:

Narežeme kožu na kačacích prsiach. Osolíme a opečemie na suchej panvici. Dáme na plech a pečieme na 180 - 18 minút. Upečené mäso nakrájame na plátky. Rozpustíme si v panvici maslo a doopekáme ich. 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Recept

(Milana, 4. 10. 2018 12:26)

Naozaj pochutkaa vyskusala som

Recept

(Mirka, 4. 10. 2018 12:26)

Kackaaaa mnaam receptik som robila a musim uznat ze je vybornyyy