Choď na obsah Choď na menu
 


Domáce žemle

2. 9. 2018

Ingredience:

  • 1,04 kg múka pšeničná špeciál
  • 40 g droždie
  • 50 g olej
  • 20 g soľ
  • 10 g cukor
  • 550 ml voda
  • žltka 
  • sézam

 

Postup:

Múku preosejeme do misky, pridáme droždie, olej, soľ, cukor a vlažnú vodu. Cesto vymiešame do hladka. Prikryjeme ho utierkou a necháme asi 1 až 2 hodiny kysnúť, kým nezdvojnásobý svoj objem. Vyberieme z misky a začneme tvoriť žemle. Jedna žemľa by mala mať približne 80 g. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zakryjeme ich navlhčenou utierkou a opäť ich necháme podkysnúť aby zvýšili svoj objem cca 30 minút. Už podkysnuté žemle potrieme žĺtkom a posypeme sézamom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200° na 15 minút.

20170304_110322.jpg

Ako môžete vidieť na obrázku, skúšali sme aj so sépiovým farbivom.

20170304_115245.jpg

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

receptík

(Maja, 2. 9. 2018 23:34)

Tiee súúú kráásne :)

Re: receptík

(Admin, 4. 9. 2018 8:13)

Ďakujeme.

recept

(Zuzka, 3. 9. 2018 17:51)

Jeminečku keby sa mi aspoň raz v živote také podarili ako na obrázku, ale určite vyskúšam.

Re: recept

(Admin, 4. 9. 2018 8:11)

Nebojte sa treba skúšať a určite to bude výborné.

recept

(Vladka, 3. 9. 2018 17:52)

Tak tieto vyzerajú ako z obchodu obrovská poklona. Vyskúúšam

Re: recept

(Admin, 4. 9. 2018 8:10)

Ďakujeme, určite vyskúšajte.

Recept

(Lubka, 4. 9. 2018 8:06)

Robila som tieto zemlicky a povieeem dokonalost vyborne boli dakujeeem