Choď na obsah Choď na menu
 


Mrkvová torta s citrónovou polevou

17. 9. 2018

20180917_204144.jpg

Ingrediencie:

Mrkvová torta:

  • 5 ks vajcia
  • 250 cukor krupica
  • 60 g hladká múka
  • 250 g mrkva
  • 150 g mandle
  • 1 balíček prášok do pečiva
  • 2 PL rum
  • štipka soli
  • citrónová kôra ( šťava )

Citrónová poleva:

  • 5 ks citrón
  • 300 g práškový cukor

Postup:

Mrkvová torta:

Vajíčka spolu s krupicovým cukrom vyšľaháme. Natrúhame si mrkvu. Pridáme mandle, hladkú múku, prášok do pečiva, rum, citrónovú kôru a šťavu. Vyšľaháme a nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C - 45 až 50 minút.

Citrónová poleva: 

Citróny odšťavíme a pridáme práškový cukor. Vyšľaháme a vylejeme na vychladnutú tortu. Necháme stuhnúť.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Re: Recept

(Lubka, 18. 9. 2018 17:12)

Skvely recept, skutocne zaujimavy a vlacny. Mozem poprosit nahodou recept na panacotu? To je taky ten traslavy kolac mate? Nebudete nahodou pridavat ? Dakujem

Re: Recepty

(Veronika, 17. 9. 2018 22:58)

Vyzera famozne, lepsie ako tie klasicke mrkvove kolace co vyzeraju iba ako pernik. Zajtra sa do neho pustim