Choď na obsah Choď na menu
 


Makové crème brûlée

photostudio_1536010037680.jpg

Ingrediencie: 

  • 330 ml smotana
  • 250 ml mlieko
  • 6 ks žĺtka
  • 1 ks vajce
  • 100 g cukor
  • 30 g med
  • 60 g mak ( môže byť aj menej ) 
  • trstinový cukor

 

Postup: 

Do hrnca si dáme smotanu, mlieko, cukor a med. Privedieme do varu, necháme vychladnúť. Žĺtka zmiešame s vajcom, ku nim pomaly primiešavame vychladnutú zmes. Prepasírujeme cez sitko, primiešame mak a ponalievame do mištičiek. Vložíme na pekáč na ktorého dno vylejeme vodu. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 130 °C na 1 hodinu a 10 až 15 minút. Po upečení Crème Brûlée necháme vychladnúť, posypeme trstinovým cukrom a skaramelizujeme. Dozdobiť môžeme ovocím alebo mätou.

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Terka - Recept

Výbornyy recept, krasnee vysvetlenyy dnes urobiim este som to v zivote nejedlaa tak dufam ze bude chutit :-)

Admin - Re: Recept

Ďakujeme. Rozhodne to vyskúšajte, je to výborný dezert.

Tana - Recept

Prvy krat vidim recept na makovee creme brulee vyskuusam

Admin - Re: Recept

Vyskúšajte a napíšte nám či vám chutilo.

Tonka - Recept

Skvele videoo dnes sa idee piect

Admin - Re: Recept

Ďakujeme, určite vyskúšajte a napíšte ako to dopadlo.

 

Mail list


Archív

Kalendár
<< február >>
<< 2019 >>
Po Ut St Št Pia So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28