Choď na obsah Choď na menu
 


Makové crème brûlée

3. 9. 2018

photostudio_1536010037680.jpg

Ingrediencie: 

  • 330 ml smotana
  • 250 ml mlieko
  • 6 ks žĺtka
  • 1 ks vajce
  • 100 g cukor
  • 30 g med
  • 60 g mak ( môže byť aj menej ) 
  • trstinový cukor

 

Postup: 

Do hrnca si dáme smotanu, mlieko, cukor a med. Privedieme do varu, necháme vychladnúť. Žĺtka zmiešame s vajcom, ku nim pomaly primiešavame vychladnutú zmes. Prepasírujeme cez sitko, primiešame mak a ponalievame do mištičiek. Vložíme na pekáč na ktorého dno vylejeme vodu. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 130 °C na 1 hodinu a 10 až 15 minút. Po upečení Crème Brûlée necháme vychladnúť, posypeme trstinovým cukrom a skaramelizujeme. Dozdobiť môžeme ovocím alebo mätou.

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Recept

(Terka, 4. 9. 2018 8:03)

Výbornyy recept, krasnee vysvetlenyy dnes urobiim este som to v zivote nejedlaa tak dufam ze bude chutit :-)

Re: Recept

(Admin, 4. 9. 2018 8:08)

Ďakujeme. Rozhodne to vyskúšajte, je to výborný dezert.

Recept

(Tana, 4. 9. 2018 8:04)

Prvy krat vidim recept na makovee creme brulee vyskuusam

Re: Recept

(Admin, 4. 9. 2018 8:08)

Vyskúšajte a napíšte nám či vám chutilo.

Recept

( Tonka, 4. 9. 2018 8:05)

Skvele videoo dnes sa idee piect

Re: Recept

(Admin, 4. 9. 2018 8:07)

Ďakujeme, určite vyskúšajte a napíšte ako to dopadlo.