Choď na obsah Choď na menu
 


Čoko-tvarohová terinka s kokosovou panna cottou

19. 9. 2018

20180919_171057.jpg

Ingrediencie: 

Čoko-tvarohová terinka:

  • 250 g tvaroh - jemne hrudkovaný
  • 150 g čokoláda tmavá
  • 60 g kryštálový cukor
  • 30 g kakao
  • 1 ks citrón
  • 2 ks plátky želatína

Panna cotta:

  • 125 ml smotana na šľahanie 33 %
  • 125 ml kokosové mlieko
  • 25 g kryštálový cukor
  • 30 g med
  • 3 ks plátky želatína

Jablkové pyré: 

  • 400 g jablká
  • 60 g maslo
  • 15 g zázvor
  • 2 PL cukor
  • 1 dcl biele víno

Postup: 

Čoko-tvarohová terinka:

Čokoládu si rozpustíme, pridáme do nej tvaroh, cukor, kakao, citrónovú kôru a šťavu. Premiešame. Želatínu si na chvíľu namočíme do vody. Rozpustíme si ju na panvici s trochou vody a primiešame k hmote. Plech si namočíme a vystlieme ho fóliou. Rozotrieme do neho terinku a dáme do chladničky aby zatuhla.

Panna cotta: 

V hrnci si zmiešame smotanu na šľahanie, kokosové mlieko, cukor, med a privedieme do varu. Želatínu namočíme do vody, po zmäknutí pridáme do hmoty a prevaríme. Vychladnutú zmes nalejeme do formičiek a vložíme do chladničky. 

Jablkové pyré: 

Stred z jabĺk vykrojíme a nakrájame ich. Nakrájame si aj zázvor a osmažíme na masle. Pridáme cukor, jablká, podlejeme vínom a varíme do zmäknutia. Jablká rozmixujeme. Keď chcete mať jemné pyré môžete si ho prepasírovať cez sitko.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

recept

(Lubka, 21. 9. 2018 23:40)

Sladkosť ako sa patrííííí :)

recept

(Anka, 21. 9. 2018 21:30)

to je sladke dobrota, boze hned teraz by som si spravila

recept

(Janka, 20. 9. 2018 11:25)

Vobec to nevyzera narocne urcite sa dnes do toho pustim

recept

(Laura, 20. 9. 2018 10:58)

Sladkaa dobrotka, paaci sa mi pisem si receptik

recept

(Vilka, 19. 9. 2018 22:26)

Krása, skvele to vypadá

recept

(Tatiana, 19. 9. 2018 22:07)

Mňam to vyzerá bombovo.